Rotor gözeneklerini oluşturan geniş hava temas yüzey alanı yüksek nem tutma kabiliyetine sahip higroskopik madde (örneğin slikajel, zeolit gibi) ile kaplanırsa, egzost havasının hem duyulur ısısından faydalanılır, hem de gizli ısısı taze havaya yüklenerek maksimum verim artışı sağlanır. Bu tür bir ısı geri kazanımda rotorun sonraki turunda tekrar üzerinden geçecek su buharını tutabilmesi için rejenere edilmesi gerekir. Enerji ihtiyacı ortalama %75 oranında azalır ya da tasarruf sağlanır.
Bir çok işletmede çeşitli nedenlerden dolayı (havanın kullanılarak kirlenmesi gibi) iç hava kalitesinin yenilenerek iyi durumda tutulması gerekmektedir. Ya da prosesten çıkan enerji yüklü havanın egzost edilerek dışarı atılması gerekebilir. Bu durumda dışarı atılan havanın yerine taze hava alınması, bu havanın da ısıtılması veya soğutulması gerekir. Bunun için gerekli enerji bir ısıtıcı veya bir klima yardımıyla sağlanacaktır. İhtiyaç duyulan enerjinin azaltılması dışarı atılan havanın ısı geri kazanım tekerleğinin bir bölümünden geçirilmesi ve de dışarıdan alınacak taze havanın sürekli dönen tekerleğin diğer bölümünden birbirlerine karışmayacak şekilde geçirilmesiyle mümkün olur.
Isı geri kazanım rotorları Dipaz üretim tesisinde kasetler halinde üretilerek klima santrallerinde kullanılır. Plakalı ısı geri kazanım cihazlarına kıyasla don riski çok düşük olduğundan özellikle soğuk hava şartlarında çalışacak olan klima santrali seçiminde rotorlu tip ısı geri kazanım tekerlekleri tercih nedenidir.
Dipaz ısı geri kazanım tekerlekleri %100 yerli imalattır, yıkanarak temizlenebilir, uzun yıllar yüksek verimle kullanılır. İçerisinden geçecek hava miktarına, karşı basınç ve ısı kazanç hesabına göre farklı ebatlarda üretilir. İhtiyacınıza uygun Dipaz Isı Geri Kazanım Tekerini seçebilmek için aşağıdaki linki tıklayarak kapasite hesaplama tablosunu kullanabilirsiniz.
Gizle